Warning: copy(/var/www/missblindspot.com/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/evasw.js) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/missblindspot.com/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Jeg vil også have ferie ‼️ - Miss Blindspot
Site Loader
ferie

Gråden trykkede i min hals så jeg næsten ikke kunne få vejret da jeg løb op af trapper her til morgen. Nogle dage kan jeg næsten ikke holde til at skulle gå rundt med mit synshandicap. Da jeg trænede arme udenfor ved at hive mig op i et jernrør over mit hoved, viskede regnen tårerne væk fra mine øjne. Jeg ville ønske at jeg bare engang i mellem kunne få ferie fra handicappet.

En af de ting som jeg synes kræver enorme mængder af energi er, når jeg går rundt og jeg kan høre at der er mange mennesker foran mig. F.eks. på min søns skole, i indkøbscentret, på stationen og til festivaller. Det er som en mur af mennesker. Jeg må bare gå frem, og følge mine “linjer”, og håbe på at folk ser mig og gør plads. Hvis du ikke selv kender til dette, kan du forestille dig at du går med lukkede øjne på Hovedbanegården og du kommer fra s-toget spor 9/10, og skal ned til lyntoget på spor 7.

En anden ting som jeg bruger meget energi på i dagligdagen er, at spørge om hjælp. Jeg er efterhånden blevet ret god til det. Men nogle gange sniger tankerne sig ind om “at være til besvær” og “de andre har også travlt”. Når det sker så det bliver svært at bede om hjælp. Hvor tit beder du om hjælp… og hvordan er det at bede om hjælp for dig…

Det sidste eksempel jeg vil tage med her er; når jeg kan høre at folk går og kommenterer på mit syn. Noget a la “hun er ikke rigtig blind” med foragt i stemmen. Min psykolog siger “vend dig om og konfronter dem”. Men det tør jeg ikke endnu. Jeg ville ønske at jeg kunne sige; “du har helt ret, jeg er ikke rigtig blind, men med under 5 % syn tilbage kan jeg ikke gå uden min stok”. Hvornår er du sidst blevet kommenteret negativt i det offentlige rum…

Jeg tænker at vi er mange som ønsker ferie (og gerne en lang ferie) fra vores handicap eller kroniske sygdom. Det er hårdt at bære rundt på dag efter dag og oveni samtidig klare livets udfordringer så som skilsmisse, røde tal på kontoen, børn med kolik, bækkenløsning, depression og angst og meget mere.

Hvis du nu siger til mig, “tænk positivt, se muligheder frem for begrænsninger”, then I want to kick your a**.

For hvis der er nogle der tænker positivt er det også mig, jeg tør bare også sætte ord på når det er svært.

Miss Blindspot

Klik her for at vende tilbage til blog oversigten.

Missblindspot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Miss blindspot logo