Site Loader

Der var helt tomt og trist i min lejlighed. Det var ligesom om der var alt for stille, og der manglede en lille firbenet ven. Selvom jeg kun havde haft Kallie i 2 uger havde hun allerede taget en stor plads i mit hjerte, men hun vil ikke kunne blive en god førerhund, og derfor blev hun hentet med det samme. Hun blev kasseret som førerhund og idag nyder hun livet hos en familie på fyn. Nogle tænker måske “ej, hvorfor har de ladet sådan en hund blive en førerhund!”, men her skal man huske, at det ikke er små robotter man arbejder med, det er små levende væsener, og man kan ikke vide hvordan de reagere, når de bliver udplaceret.

Tæppet bliver rykket væk under dem, de lander et helt nyt og fremmed sted, og det er først her, man virkelig kan finde ud af, om hunden kan fungere uden seende assistance. Hvad mener jeg med seende assistance? For eksempel hvis en hund er lidt usikker for bestemte ting kan en seende være på forkant med hundens reaktion og derved hjælpe den, så hunden ikke bliver bange. Jeg kan ikke hjælpe hunden på samme måde, da jeg ikke kan se. For instruktøren kan det være svært at vide om hunden er blevet mindre og mindre bange eller om det er fordi den får den bedste støtte af instruktøren.

Selvom jeg har haft en hund, som er blevet kasseret, har jeg følt mig i trygge hænder hos Dansk Blindesamfunds førerhundeordning. De har stået parat med hjælp, taget ansvar og har reageret hurtigt. Jeg ser det som en kvalitet, at de kan kassere en hund i stedet for at blive ved med at prøve og prøve og prøve, at få det til at fungere. Det ville være synd for hunden og en dårlig oplevelse for mig.       Kærligst  Missblindspot😘

Missblindspot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Miss blindspot logo